Hvad siger andre praktikanter

Anthon Søgaard, byggelederpraktikant efterår-vinter 2016/2017.
"Som praktikant hos Egil Rasmussen varetager jeg mange forskellige opgaver i forbindelse med, hvad der hører til at være byggeleder, lige fra at være på pladsen og træffe beslutninger, som ikke kan vente, være med til byggemøder, deltage i sikkerhedsmøder og til at lave en tidsplan til at holde ugeplanlægningsmøde efter Lean construction princippet.
Der er nok at se til, og man kan i éns praktikperiode varetage de opgaver, man finder spændende, samtidig med, at man læner sig op ad nogle meget kompetente personer, som er gode til at lære fra sig, og som man har en god atmosfære sammen med på kontoret.
Jeg fik hurtigt en hverdag, der er spændende og fagligt udfordrende, som jeg klart kan anbefale til andre, som gerne vil have en bred og god oplevelse af, hvad det vil sige at være byggeleder."

Jens Brandhof, byggekoordinator praktikant i foråret 2016.
Fastansat som byggelederassistent siden august 2016.

"Som en del af min uddannelse til Byggekoordinator skulle jeg i et praktikophold af 10 ugers varighed, og jeg var så heldig at komme i praktik hos Egil Rasmussen. Jeg kendte firmaet fra min tid som tømrer og vidste, at det var et godt sted at være og at få prøvet sine nye færdigheder af. I min praktikperiode blev jeg tilknyttet et større renoveringsprojekt i Varbjergparken i Haderslev. Her tog Klaus og Mads imod mig og satte mig ind i tingene. Jeg følte, jeg fik en stor opbakning og anerkendelse for det arbejde, jeg udførte.
Jeg skulle bl.a. medvirke til at kvalitetssikre (fagtilsyn) 105 lejligheder. Jeg arbejdede også med koordinering af underentreprenører, hvilket godt kan være noget af et puslespil.
Jeg er taknemmelig for, at Egil Rasmussen lod mig få et ansvar for arbejdet ret hurtigt. Det var med til at udvikle mig i min læring og gjorde, at jeg fik konstruktiv feedback på det, jeg havde lært på studiet. Mit praktikophold førte til en fast stilling, og jeg har nu været byggelederassistent hos Egil Rasmussen siden 1. august 2016. Egil Rasmussen er helt klart et godt sted at være både praktikant og fastansat, da virksomheden har projekter af alle størrrelser".

 


 
Allan Sveinbjörnsson, tidligere byggelederpraktikant.
Fastansat som byggeleder siden sommeren 2016
.
"Egil Rasmussen er et meget godt praktiksted, arbejdskollegaerne er flinke, og der er god kemi mellem administrationen, funktionærerne og håndværkerne.
En af grundene til, at jeg rigtig godt kunne lide at være i praktik hos dem er, at der ikke var to dage, som var ens, og at man hele tidenfår nye opgaver. I min praktiktid fik jeg lov til at være med både opstart og afslutning af et projekt, så man kan sige, at jeg var hele møllen igennem.  Jeg prøvede at arbejde med KS, tilbudskalkulation, D&V, planlægning og jeg var med til møder - ja, man kan sige, at jeg fik mulighed for at arbejde med det, jeg selv havde lyst til.
Som praktikant hos Egil Rasmussen får man mange selvstændige opgaver, og de er med til at udvikle en som person, og det booster ens selvtillid. Det er alt i alt en god arbejdsplads at være på."


 

Peter Ulf Andersen, tidligere praktikant.
Fastansat som byggeleder siden sommeren 2016.

"Jeg havde en række kriterier, som skulle opfyldes forud for min praktiksøgning. Egil Rasmussen a/s opfyldte disse. Allerede første dag fik  jeg ansvaret for en sag, hvor vi som hovedentreprenør havde 1. års gennemgang, der skulle planlægges og eksekveres; sideløbende blev jeg 'hægtet på' Byggeleder Søren, der havde to renoveringssager i Fredericia. Det var fedt at blive kastet ud i det fra dag 1!
Undervejs i mit praktikforløb ændrede mine læringsmål sig fra primær interesse i egenproduktion til styring af hovenentreprise. Dette resulterede i, at jeg efter at have talt med ledelsen kom på en større sag - en ombygning af 7 boligblokke i hovedentreprise. Det var også på denne sag, jeg fik idéen og materialet til mit speciale.
Under hele mit praktikforløb arbejdede jeg på lige fod med byggeledelsen, og jeg følte, at der blev taget hensyn til mine læringsmål og behov - på trods af, at de ændrede sig lidt undervejs.
Et super lærerigt forløb."